Teklif Al

Proje yük taşımacılığı, kelime anlamı olarak bakıldığında standart dışı yükleri, bir çıkış noktasında diğer varış noktasına özel araç ve özel tedbirler uygulanarak kısa sürede başarılı bir şekilde taşıma işlemidir. Standart dışı ölçülerde ve standart dışı ağırlıkta olan yüklerin transferi proje lojistiği kapsamında yapılabilir. Yurtiçi ya da yurtdışı yükleri taşıyan bir projenin, en başından en sonuna kadar yük taşıma projesinin ihtiyaç duyduğu araçları, aparatların yer aldığı her kısmı tek seferde ya da ayrı ayrı taşıyarak gereken her malzemeyi proje alanına eksiksiz bir şekilde taşıyarak proje bitimine kadar gerekli taşıma koordinasyonu yapmaktır.

Proje yük taşımacılığı aslında çok hızlı bir şekilde gelişen sektör olduğundan, proje yüklerin taşınırken olumsuz bir şekilde etkilenmemesi adına devlet karayollarında güvenli ve sorunsuz taşınması dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Uluslararası proje yük taşımacılığı, bahsi geçen yükün imalat edildiği yerden, gemi ya da herhangi bir başka taşıtta, depodan, fabrikadan yüklenme işlemi ile başlamaktadır. Proje yük taşımacılığı yapan firmanın uygun kapasitede bir karayolu çekicisi seçmesi, seyahat boyunca sorunsuz bir taşıma projesi için gereklidir. Uygun olan çekici ya da romörkün belirlenmesi için yükün özellikleri, yapılacak kilometre, gidilecek güzergâh durumuna göre belirlenir.

Proje Yük Taşımacılığı Nasıl Yapılır?

Proje yük taşımacılığının ne olduğu, özellikle de taşımacılık sektörüne girmek isteyen kişilerin çok fazla ilgini çeken bir konudur. Standart dışı yüklerin, bir yerden farklı yere standart dışı taşınmasına olanak tanıyan proje taşıma türünde en önemli kavram her zaman için zamandır. Bu hizmette hedef taşıma aracının standart dışı olan yükleri hasarsız bir şekilde planlandığı şekilde belirtilen süre zarfında varılması gereken lokasyona teslim etmektir. Eğer belirtilen süre içerisinde gabari dışı yük adrese ulaşmazsa bu durum çok önemli kayıplara neden olabilir. Bundan dolayı proje yük taşımacılığı yapılırken gerekli olan belgelerin tam olması ve alanında uzman olan bir ekiple yola çıkmak son derece önemlidir. Proje yük taşımacılığı birçok farklı alanda hizmet verebilen. Bu alanlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Boru hatları, fabrika ve enerji santrallerine,
  • Buhar ile gaz tribünlerine,
  • Raylı sistem projelerine,
  • Basınç ve tanklı araçlara,
  • Isı kazanlarına, transformatör, kondansatörlere,
  • Kurutucu ve baca fırınlarına özel proje yük taşımacılığı yapılması mümkündür.

Proje yük taşımacılığı için deneyimli ve bu alanda uzman bir kadro ile işbirliği içerisinde yola çıkmak çok önemlidir. Araç ve kullanılan ekipmanların ağır yük taşımacılığına uygun olarak düzenlenmesi gerekir. Çalışanların hangi ülkeye ya da hangi bölgeye yük sevkiyatı yapacağına dair gerekli prosedür hakkında bilgi sahibi olmalı, mühendislik bilgilerinin ve yol analizlerinin, zaman yönetiminin başarılı bir şekilde yürütülmesi şarttır. HRA Global Lojistik bu anlamda deneyimli ve profesyonel yönetimi bünyesinde barındırır. Müşterilerin yapılmasını istediği taşımacı türü ve taşıma aracının hakkında gerekli bilgiler, yapılması hedeflenen sevkiyata dair artı ve eksiler doğru bir şekilde anlatılmalıdır.

Proje yük taşımacılığı yapılırken, projenin kısıtlama durumu da mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bahsedilen bu kısıtlamalarda en fazla öne çıkan etkenler ise planlamanın değişmesi, bütçe ve zamanlama değişimi olarak karşınıza çıkar. Proje yük taşımacılığı yapılırken hata yapmamak için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta güzergâhtır. Güzergâhın doğru bir şekilde bilinmesi, hangi taşımacılık yöntemini kullanmanız gerektiğine dair yol gösterici niteliği taşır. Proje yük taşımacılığında izlenmesi gereken bazı yollar bulunur. Bunları sıralı bir şekilde uygulamak, sorunsuz ve kısa sürede sevkiyat yapılması konusunda yardımcı olur. Bu aşamalar ise sırasıyla şu şekildedir:

  • Maliyet hakkında gerekli araştırmalar ve analizlerin yapılması,
  • Planlama çalışmalarını yapmak,
  • Operasyonel anlamda uygunluk tespiti,
  • Yasal olarak uygunluk,
  • Operasyon aşaması,
  • Bilgilendirme denetim olarak kabul edilir.

Bu aşamalar eksiksiz ve sıralı bir şekilde uygulandığında, proje kargo taşımacılığının nasıl yapıldığına dair bir cevaptır. Planlama çalışması, rotanın belirlendiği aşama olarak bilinir. Sevkiyat için güzergâh belirlenirken en güvenli ve kısa rota tercih edilmelidir. Analiz ve maliyet aşamasında ise sevkiyatın ne kadar tutacağı ve ne kadarlık bir bütçe oluşturulması gerektiği tespit edilir. Maliyet tablosunu ilk etapta oluşturmak, belli başlı fayda analizlerinin oluşturmasına da yardımcı olacaktır. Operasyonel uygunluk ise yapılması hedeflenen proje yük taşımacılığı için gereken ekibin bir araya getirilmesi ve gerekli ekipmanların temin edilmesi amacıyla planlanan bir aşamadır.

Yasal uygunluk aşaması, sevkiyat için belirlenen lokasyonlardan geçmeden önce, o güzergâhın bağlı bulunduğu resmi kurumlardan alınması gereken izinlerin daha önceden alındığı bir aşamadır. Muhtarlık, kaymakamlık, belediye gibi resmi olan kurumlardan gereken her türlü izin alındıktan sonra diğer aşamaya geçmek için bir engel kalmamıştır. En son aşama olarak bilinen denetim aşamasında ise proje süresinde çevre ve insan sağlığına ne kadar uygun olduğu kontrol edilir. Tüm bunlara ek olarak bilgilendirme aşaması için müşteriye proje hakkında bilgi vermek önemlidir.

Diğer taşıma yöntemine göre proje yük taşımacılığı çok daha profesyonellik ve özen gerektirir. Proje yük taşımacılığı için özel sistemler, taşıma kapları ve taşıma için farklı araçlar kullanılması gerekebilir. Karayollarında ise daha çok dingilli ya da akslı araçlar kullanılır. Karayolu taşımacılığı ile yapılan Proje yük taşımacılığında dikkat edilmesi gereken birçok detay bulunur. Gözden kaçırılmaması gereken etkenler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Belirlenen güzergâh üzerinde trafik yoğunluğu olup olmadığı,
  • Yol üzerinde bulunan köprü, otoyol, kavşak, tünel ve üst geçitlerin yükseklik seviyesi,
  • Bunların ağırlığına ve yolların kaç şeritli olduğudur.

Gerekli her türlü kontroller yapıldıktan sonra bu detaylara da hâkim olduktan sonra birden fazla seçeneği de bulunan araçlarla birlikte proje yük taşımacılığı başlar. Proje yük taşımacılığında taşınması hedeflenen ürün kadar taşımayı gerçekleştirecek olan personelin de alanında uzman olması önemlidir. Taşıma işlemini kabul eden sürücünün sevkiyat güvenliğini sağlamak için bazı önlemleri almış olması gerekir. Bu tedbirler taşınan yükün şekline göre iş gözlüğü, iş eldiveni, iş yeleği, baret gibi ekipmanları kullanmak yer alır. Patlayıcı ve yanıcı madde taşıyan sürücülerin yanıcı maddelerle yüke yaklaşması çok büyük bir tehlikedir. Bu nedenle sürücülerin proje yük taşımacılığına uygun bir eğitime sahip olması gerekir.

Proje Yük Taşımacılığında HRA Global Lojistik Farkı

Proje yük taşımacılığında işi en başından en sonuna kadar çok ciddi bir özen ve emekle yapmak şarttır. Sevkiyatın belirlenen süre içerisinde yapılmaması işi alan firma ve işveren firmanın olumsuz sorunlarla karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Bu yüzden Proje yük taşımacılığını hangi firmanın yaptığı çok önemli bir konu olarak kabul edilir. Proje yük taşımacılığının yapılması için gereken izin belgeleri, devletin ya da devletin tanıdığı kurumların eğitim sertifikalarına, kaliteye ve ağır yük taşımacılığında deneyimli bir geçmişe sahip olmak gerekir. Bu alanda uzman olan bir firma ile çalışmak, sevkiyat işleminin tam zamanında ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

Bu anlamda HRA Global Lojistik, Proje yük taşımacılığında üst düzey kalite standartlarına sahip hizmet anlayışı ile her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam eden nitelikli bir firmadır. Gerekli organizasyonu alanında uzman kadrosuyla sizin adınıza düzenleyen firmamız için öncelikli olan daima müşteri memnuniyetidir. Buna dair verdiği hizmet ve lojistik sorunlarınıza akılcı çözümlerle sektörde ön plana çıkmaya devam ediyoruz. Sizde HRA Lojistik güvencesini deneyimlemek ve uzun yıllara dayanan çalışma tecrübesi ile kalitenin sunduğu gönül rahatlığını taşımacılık alanında yaşamak için web sitemizde yer alan iletişim numaralarını kullanarak hemen bize ulaşabilirsiniz. Lojistik söz konusu olduğunda HRA Global Lojistik ile yanınızda olmaya devam ediyoruz.

Teklif Formu
Bizimle İletişime Geçin
+90 216 445 00 54 İletişim
0%